pátek 22. dubna 2016

ŠTĚTCE NA MAKE-UP



Připravila jsem pro vás menší sérii mých kosmetických štětců. V dnešním článku se podíváme na ty nejoblíbenější, kterými nanáším a aplikuji makeup. 



Hakuro H50 
štětec pro aplikaci tekutého či minerálního make-upu

Nádherně jemný a hustě skládaný štětec typu kabuki, kterým se dá make-up dokonale zapracovat do pleti a tím na ni více ulpívá. Je tužší a je třeba s ním pracovat lehce, aby příliš nerozetřel vrstvu make-upu, nejlépe se tlakem dotýkat jednotlivých míst na pleti. Zní to možná až vědecky, ale věřte, že žádný štětec není až tak špatný, jen to chce najít jeho lepší uplatnění a cvik s ním pracovat. 

Real Techniques Expert Face Brush 
štětec pro aplikaci tekutého či krémového make-upu

Podobný typ jako předchozí, jen o něco menší, takže z hlediska velikosti by práce s ním měla být jednodušší, skvěle se dá použít i na konturování. Taklonová vlákna jsou krásně jemná a skládána do mírného oválu.

Zoeva 124 Grand Stippling 
štětec pro aplikaci tekutého, krémového či minerálního make-upu

Ke stipple štětcům obecně (typ duo fiber- krátkých a dlouhých vláken) jsem si musela najít cestu. Nedařilo se mi s nimi pracovat tak, aby byl výsledek alespoň nositelný. Problém byl ve volbě příliš řídkého štětce (ano, později se osvědčil na tvářenku). Po spoustě pozitivních recenzí na štětce od Zoevy jsem si vybrala Grand Stippling a můžu s čistým svědomím říct, že jde o absolutní top pro tekutý make-up, který jsem kdy vyzkoušela. Kdybych měla doporučit jen jeden štětec, jednoznačně by to byl tento. Netahá tolik pleť jako kabuki a krásně produkt zapracuje. Je jemný a můžu vám garantovat, že vám z něj nevypadne jediný vlas.

Hakuro H18 
štětec pro aplikaci tekutých a krémových make-upů, pdkladových bází či pleťových masek

Pro aplikaci make-upu může být tento štětec trošku složitější, ale dá se využít také k jeho samotnému nanášení na jednotlivé zóny obličeje. Jde o osvojení si vlastní techniky, kdy se štětec stane nepostradatelným. V období, kdy potřebuji na pleti větší krytí, nebo jde jen o zvláštní příležitost, nanáším více vrstev make-upu a právě tady najdu jeho nejlepší uplatnění, protože jednotlivé vrstvy lehce pokládám plochými stranami na pleť. Použít se dá také jako štětec na korektor, nejlépe pod oči.

Hakuro
www.hakuro.cz 
H50 275,- H18 175,-

Real Techniques 
www.realtechniques.com 
expert face brush $9

Zoeva
www.makeupandmore.cz 
124 grand stippling 444,-


1 komentář:

  1. Já si v poslední době na makeup hodně oblíbila beauty blender, ale štětce používám také. Nejčastěji Buffing brush od RT a nově jsem si pořídila i flat top :)

    OdpovědětVymazat

SALOOS JÍLOVÉ MASKY

Pokud máte v oblibě jílové pleťové masky a chcete jít s trendem přírodní kosmetiky, pak se rozhodně poohlídněte po masce ...